2014.04.03.
18:51

Írta: Hores

Család üzelmek, Vérmesék, A Noble család - Popcornmozik (2013)

Vegyünk három családot, adjunk hozzá személyes problémákat, egy főgonoszt, jócsajokat és csipetnyi humort. Ízlés szerint ízesítsünk sztriptíztáncossal, maffiával, hazug férjjelölttel, ja és persze romantikus szálat is adjunk hozzá. Tadaaam, készen is vannak a 2013-as év vígjátékslágerei.

1. Családi üzelmek

Eredeti cím: We're the Millers

Film típusa: amerikai vígjáték

Rendezte: Rawson Marshall Thurber

Főszereplők: Jason Sudeikis (David), Jennifer Aniston (Rose), Emma Roberts (Casey), Will Poulter (Kenny)

 Csaladi_uzelmek_online_16.jpg

David a piti kis díler nagy bajba kerül. Miközben segít egy "barátjának" kirabolják. Mivel komoly összeggel tartozik a nagyfőnöknek, ezért nem marad más választása, mint elvállalni egy munkát. Mexikóból drogot csempésznie. Ekkor jön az isteni szikra: David alakít egy családot. Egy pénzügyi gondokkal küszködő sztriptíztáncosnő, egy csavargó és egy béna srác, akit még anyja is elhagyott. Ők négyen az "ideális" csempészcsapat. Vagy mégsem?

A film hozza azt amit várunk tőle. Jók a poénok, a szövegek és a zenék, valamint a karakterek is remekül ki lettek találva. A film közepe felé Millerék összetalálkoznak egy másik családdal (Fitzgeraldékkal), akik szintén nagyszerűen teljesítenek, és fel is dobják a filmet.

Jennifer Aniston megmutatja, hogy még mindig dögös, Will Poulter pedig remekül játssza a béna csávót. Egy szónak is száz a vége: túl sok elemzést nem kíván ez a film. Aki teheti nézze meg baráttal/barátnővel vagy simán csak a haverokkal. Igazi klafa is vígjátékot kapunk se többet, se kevesebbet. Ez pedig szórakoztató.

 

2. Vérmesék

Eredeti cím: The Family

Film típusa: amerikai-francia akció-vígjáték

Rendezte: Luc Besson

Főszereplők: Robert De Niro (Fred), Michelle Pfeiffer (Maggie), Tommy Lee Jones (Stansfield ügynök)

 the_family_poster.jpg

A Manzoni család tanúvédelem alatt áll, ugyanis a családfő Fred (de Niro) vallomást tett, ezek alapján pedig több vezér is rács mögé került. A sértettek 20 millió dolláros vérdíjat tűznek ki a Manzoni család fejére, és mindent felforgatnak, hogy bosszút álljanak. Eközben az FBI egy francia kisvárosba próbálja meg beilleszteni a bujkálni kényszerülő családot, kevés sikerrel.

Erős szereplőgárdával operál a nálunk rettentő furcsa címet kapó Vérmesék. A film jó ötleten alapul, de nagyon sokáig gyengén teljesít. Néhány ügyes poén, rengeteg kihagyott ziccer és ígéretes kezdés után unalomba fúló egy óra. Aztán az utolsó 20 perc rendkívül erősre sikeredik, ami meg is menthetné a filmet, de félő, hogy ilyenkorra már többen feladták a végignézést. Itt már van akció, egy kis izgalom is, kár, hogy a finálé hangulatát nem terjesztették ki a film többi részére.

Ebben a filmben sokkal több volt. Jelenlegi formájában nagyjából arra elég, hogy egyszer megnézzük, de egy hónap múlva már arra sem fogunk emlékezni, hogy létezett valaha ez a mozi.

 

3. A Noble család

Eredeti cím: Nosotros los Nobles

Film típusa: mexikói vígjáték

Rendezte: Gary Alazraki

Főszereplők: Gonzalo Vega (Germán Noble), Karla Souza (Bárbara Noble), Gary Alzaraki (Santiago)

MV5BMTQ5MjQ0OTA4OF5BMl5BanBnXkFtZTcwNTkxODYyOQ@@._V1_SY1200_CR106,0,630,1200_.jpg

A Noble család kissé kilóg a sorból, hiszen ez egy mexikói vígjáték, de alapötletben és kivitelezésben semmivel sem marad le amerikai vetélytársaitól.

German Nobles a gazdag üzlet- és özvegyember mindent megad az elkényeztetett, felnőtt gyerekeinek. Mikor rádöbben, hogy lánya és két fia csak élősködik rajta és az égvilágon semmit sem becsülnek meg, úgy dönt megleckézteti őket. Látszólag csődbe viszi a megélhetésüket biztosító céget, és rákényszeríti gyermekeit, hogy kenyérkeresőnek álljanak. A munka az elején nem ízlik az valóságot megtapasztaló Noble családnak, de idővel persze mindenki megtalálja az élet értelmét.

A sztori jó, persze nagy meglepetésekben nem lesz részünk, de ez nem is lenne jogos elvárás. A mexikói hangulat teljes egészében nem jön át, sőt én egy picit úgy is éreztem, hogy a film túlságosan hajaz az amerikai vígjátékokra. Pozitívum, hogy a film magyar szinkronja remek lett.

Ahogy az előző két vígjáték, úgy ez a film sem igény különösebb boncolgatást. Nézzétek meg, - főleg mert egy számunkra kevésbé ismert ország filmes terméke - aztán felejtsétek el. Mert mélyenszántó gondolatokat, katartikus élményeket ez a film sem tartalmaz. Olcsó húsnak híg a leve - de néha jó az is.

Családi Üzelmek: 5 pont - IMDB

Vérmesék: 4 pont - IMDB

A Noble család: 4.5 pont - IMDB

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jofilm.blog.hu/api/trackback/id/tr635832694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása