2014.02.24.
18:36

Írta: Hores

Farkas (2013) - Újra dübörög a kliségyár

Eredeti cím: The Wolverine

Film típusa: amerikai akciófilm

Rendezte: James Mangold

Főszereplők: Hugh Jackman (Farkas), Brian Tee (Noburo), Svetlana Khodchenkova (Vipera)

2013-ban nem volt hiány a szuperhősös filmekből: Rozsomák, Thor, Vasember és Haver is a vásznon csillogtatta meg szuperképességeit. Egy baj volt csak az önjelölt világmegmentőkkel: hogy igazán pocsék filmeket hoztak össze. A Farkas különösen gyatrára sikeredett...

the-wolverine-poster.jpg

A kliségyár ismét kitermelt egy szokásos tucatfilmet, amiben semmi újdonság nincs. Adott egy megkeseredett szuperhős, egy megalomán haldokló öregember, aki az életét köszönheti Logan-nek, ám a halhatatlanságért meg akarja ölni, egy gonosz tudós (Vipera), egy csalódott fiú, aki egyben féltékeny apa is, egy örökbefogadott harcos lány és persze nem utolsósorban egy csinos halandó nő, akiért eszét veszti a szuperhős. De persze van családi viszály, jakuzák, nagy csetepaté, csók és erőltetett fordulat is. Minden olyan amit láttunk már máshol.

Kreativitásban tehát nem áll túl erős lábakon a Farkas. De színészi játékban sem, igaz ebben a moziban nem is lehet nagyot alakítani a karakterek sekélyessége miatt. A film két óra hosszú, amit nem értek, mert a sztori ebből nagyjából 30 percet fed le. Egy csomó felesleges időkitöltő jelenet van, így pedig komoly fájdalmat okoz a film megnézése. Ráadásul egy csomó felesleges karakter is van.

Végítélet: Hugh Jackman jó színész. Bizonyította már ezt a Tökéletes trükkben és a Fogságban című filmekben is. De ezekben a béna izomember szerepekben olyan mintha ki lenne herélve. Én tudom, hogy Logan-nek ez a karaktere a képregényben, de akkor sem hiteles.  A film egyetlen másik mutáns szereplője (Vipera) pedig annyira felszínesen lett bemutatva, hogy mindenki jobban járt volna, ha inkább kihagyják. Ráadásul a sztori tele van logikátlanságokkal, de ezen már fenn sem akad az ember. Nem vitatom, hogy sokan biztosan jól szórakoztak ezen a mozin, de mindent egybevéve, ez egy borzasztó alkotás! Bugyuta, kliséhalmaz, gyenge történettel és gyér karakterekkel.

Jó film értékelés: 3.5

IMDB adatlap

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jofilm.blog.hu/api/trackback/id/tr805827330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása