2014.05.21.
20:03

Írta: Hores

Exek és szeretők (2013) - Elalváshoz tökéletes

Eredeti cím: Enough Said

Film típusa: amerikai vígjáték

Rendezte: Nicole Holofcener

Főszereplők: Julia Louis-Dreyfus (Eva), James Gandolfini (Albert)

exek.jpg

 

A film két elvált ember egymásra találását mutatja be. Albert és Eva is hasonló cipőben járnak: házasságuk zátonyra futott, lányaik pedig arra készülnek, hogy elköltözzenek szüleiktől és főiskolára menjenek. Közben Eva egyik kuncsaftjáról kiderül, hogy sokkal több köze van Alberthez, mint azt a nő gondolta.

Magas IMDb pontszám (7.1), jó vélemények, mérsékelt várakozás a filmet illetően. Így kezdtem bele - barátnőstül, aki él-hala romantikus mozikért - az Exek és szeretőkbe. A film nem indít rosszul, szinte szurkoltam a két főszereplőnek, hogy összejöjjenek. De aztán a kezdeti lelkesedésem hamar lelohad, és alig vártam, hogy vége legyen a szenvedésnek.

Az Exek és szeretőknek  vannak jó momentumai. Gandolfini játéka nekem kifejezetten tetszett, sőt jó poénokkal is találkoztam, de! A "hölgyek" filmbéli karaktere rendkívül unszimpatikus. Önzőek és ki akarják sajátítani a férfiakat, ráadásul mindent a szemükre hánynak. Ehhez még jönnek a három tinilány, akik idióta viselkedésükkel nem fogják belopni magukat a nézők szívébe.

Végítélet: Sokat elmond az Exek és szeretőkről drága barátnőm vélemény. Ő imádja az ilyen típusú mozikat, ezen mégis halálra unta magát. Nincs is mit elemezni ezen az alkotáson. Egyszer (talán) nézhető, és lehet hogy valakinek még tetszeni is fog, de garantálom, hogy az emberek 70% sokszor azon kapja magát majd a film nézése közben, hogy egyre gyakrabban ásítozik.

UP 1. Félreértés ne essék! Nem az akciójeleneteket hiányolom a filmből, és arra sem vágyom, hogy méteres robotok kaszabolják egymást. Egyszerűen csak nem szeretem az olyan filmeket, ahol már az első percben tudod, hogy mi lesz a sztori iránya, és jó eséllyel a befejezést is meg tudom tippelni.

UP 2. Mindentől függetlenül még mindig inkább egy ilyen vígjáték, mint a Sandler-Schneider féle fingós-szarós-vedelős poénok!

Jó film értékelés: 4 pont

IMDb adatlap

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jofilm.blog.hu/api/trackback/id/tr466185732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása