2014.04.23.
19:19

Írta: Hores

Frankenstein serege (2013) - Megint azok a csúnya nácik!

Eredeti cím: Frankenstein's Army

Film típusa: amerikai-holland akció-horror

Rendezte: Richard Raaphorst

Főszereplők: Karel Roden (Viktor), Joshua Sasse (Sergei)

frankensteins-army.jpg

Egy különleges orosz szakasz elindul, hogy kimentse honfitársait egy német faluból. Az alakulat a helyszínen arra lesz figyelmes, hogy valaki eltüntette a hullákat a temető kertjében lévő sírokból. Nem sokkal később rátalálnak egy elhagyatottnak tűnő gyárra, amiről hamar kiderül, hogy furcsa, groteszk teremtmények lakják. Egy őrült doktor hullákból toborzott hadserege komoly megpróbáltatások elé állítja a maroknyi katonát.

Ezt a filmet nem szabad komolyan venni. Olyan mű, amit megnézünk a haverokkal és végigröhögjük. Egy tipikus Zs kategóriás horror, amiben a náci szörnyek megritkítják a rossz helyre tévedő, mit sem sejtő orosz katonákat.

Frankenstein lényei egyébként elég ötletesek, nekem legalábbis nagyon tetszettek. A maszkmesterek szintén jó munkát végeztek. Ez a két dolog mindenképpen értékelendő.

A pozitívumok nagyjából ennyiben ki is merülnek. Ez a mozi se sztoriban, se mondanivalóban, se színészi játékban nem hoz forradalmat. De nem is akar. Ami mindenképpen a javára írható, hogy nem akar többnek látszani annál ami. A készítők tisztában voltak azzal mit akarnak létrehozni, és nem akarták eladni a művüket minden idők legjobb filmjeként. Ez számomra rendkívül szimpatikus.

Richard Raaphorstnak egyébként ez az első rendezése. Kezdésnek nem rossz.

Végítélet: Sok szót nem érdemes pazarolni erre a filmre. A horror szerelmesei nézzék meg, néhányan biztosan jól szórakoznak majd rajta. A többiek csak akkor tegyenek egy próbát vele, ha nincsenek komoly elvárásaik. Leülsz, megnézed és egy hónap múlva már arra sem emlékszel, hogy volt ilyen című film. De attól még lehet, hogy tetszeni fog...

Jó film értékelés: 3.5 pont

IMDB adatlap

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jofilm.blog.hu/api/trackback/id/tr96072138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása