2014.04.29.
14:05

Írta: Hores

Alvilági játékok (2006) - "Jobbra néznek és balra mennek."

Eredeti cím: Lucky Number Slevin

Film típusa: amerikai thriller

Rendezte: Paul McGuigan

Főszereplők: Josh Hartnett (Slevin), Bruce Willis (Mr. Goodkat), Lucy Liu (Lindsey)

lucky_number_slevin_ver4_xlg.jpg

Slevin élete pillanatok alatt megváltozik: barátnője megcsalja, kirabolják és végül összetévesztik egy nagy bajban lévő barátjával, ami miatt a maffia kereszttűzébe kerül. A Főnök (Morgan Freeman) riválisának fiát akarja megöletni Slevinnel, míg a Rabbi (Sir Ben Kingsley) "mindössze" a neki járó 33 ezer dollárt követeli. Főhősünk eközben belehabarodik a csábos Lindseybe. És a bonyodalmakat fokozza még ott a titokzatos Mr. Macska is...

A 2006-os Alvilági Játékok volt Josh Hartnett utolsó nagy dobása. Azóta még csak megközelíteni sem sikerült korábbi önmagát, bár ez a film nem csak miatta lett sikeres. Igazi nagyágyúk szerepelnek Hartnett oldalán: Willis, Freeman, Kingsley, Liu, mindannyian "A" kategóriás színészek.

A sztori fergeteges. Változatos, pörgős és fordulatokkal teli. A finálét nézve pedig - amikor is összeáll a kép - csak ámulunk és bámulunk. A bevezetés szintén ütős, ahogy az a jelenet is, amikor Willis tolószékben ülve mesél el egy sztorit.

A sztorinál csak a karakterek vannak jobban megcsinálva. A szerencsétlennek tűnő Slevin, a rejtélyes Mr. Macska, a túlbuzgó Lindsey, a simlis rendőr Brikowski, a két főgonosz és a testőreik. Jellegzetes figurák humorral nyakon öntve.

A kameramozgások, nézőpont váltások szintén zseniálisak. Annyi ötlet van a filmben, hogy még most is képes volt lenyűgözni. Egyszerű, de hatásvadász megoldások.

Végítélet: Ebben a filmben majdnem minden megvan. Poénok, csavaros sztori, jó alakítások, akció és romantika. Utóbbit felőlem kihagyhatták volna, de ugye ez kötelező kellék minden filmben. Kicsit Blöff, kicsit A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső. Nem történelmi mű, de azért remek maffiózós film a lazább fajtából. Szerencsére ez a lazaság nem válik a hátrányává, sőt! Kifejezetten jól áll neki.

Jó film értékelés: 7.5 pont

IMDB adatlap

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jofilm.blog.hu/api/trackback/id/tr206073579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása